LESPLAN

Mag ik mij voorstellen, ik ben Elif, jouw toekomstige rij-instructrice


Om maar gelijk met de deur in huis te vallen.. wat kan ik voor jou betekenen? Een goede rijopleiding en autorijles die duidelijk en omvattend is!
Je kunt thuis onbeperkt je Theorie en ‘Praktijk’ in alle rust via het internet doornemen en je zo voorbereiden op de volgende les. Handig, want hierdoor weet je precies wat je moet doen, is het leuker voor jezelf en door die voorbereiding heb je uiteindelijk minder rijlessen nodig.
Op dit moment geef ik rijles in een Volkswagen Golf, door Almere, Lelystad, Utrecht, Weesp, Hilversum, Baarn, Bussum, Blaricum en verdere omgeving.

Op deze pagina geven wij alvast een overzicht van alles wat er tijdens je rijopleiding aangeleerd wordt. Wij gaan er van uit dat je een beginner bent zonder voorkennis of vooropleiding. Mocht je reeds eerder autorijlessen hebben gevolgd, dan kunnen wij de draad oppikken waar deze is neergelegd. Eerst zal wel gekeken worden of de voorkennis voldoende is.

Les 16 t/m 30


Alles inoefenen totdat kennis, vaardigheid, inzicht, routine en automatisme aanwezig is.Hierbij zal een proefexamen als graadmeter fungeren.
Bij al deze onderdelen staat veiligheid natuurlijk voorop. Het mag uiteraard nooit gebeuren dat je jezelf of iemand anders met jou rijgedrag in gevaar brengt. Je leert verantwoordelijkheid te nemen voor alle dingen die je wilt doen in het verkeer.

Het belangrijkste doel van de opleiding is dus, dat je technisch goed en ook veilig leert autorijden en daarbij leert omgaan met andere weggebruikers en met alle mogelijke verkeerssituaties. Vaardigheid, inzicht en gevaarherkenning staan centraal tijdens de rijopleiding en hetgeen resulteert in een verantwoord rijgedrag.

Om dit allemaal te kunnen leren heb je als beginner gemiddeld 30 lessen nodig. Sommige kunnen het met minder lessen af, anderen hebben meer tijd nodig. Voor iedereen geldt, dat alleen met een grondige voorbereiding de kans groot is dat je slaagt voor je praktijkexamen. En daar gaan wij voor!

Les 1 t/m 5


Kennismaking auto/sturen/gas geven
Kijkgedrag bij zijdelingse verplaatsingen
Remmen
Ontkoppelen/schakelen

Les 6 t/m 15


Rijden/invoegen/inhalen op de autosnelweg
Kijkgedrag bij het naderen van kruisingen
Recht achteruit rijden
Achteruitrijden langs een bocht
Keren d.m.v. steken en keren d.m.v. een halve draai
Parkeren in file en parkeren in een parkeervak
Berijden van verkeerspleinen en bijzondere weggedeelten